Akershus Universitetssjukhus (Nye Ahus), parkeringshus. C.F. Møller

Akershus Universitetssjukhus (Nye Ahus), parkeringshus

Parkeringshuset vid Akershus universitetssjukhus har plats för ca. 1300 bilar och används av sjukhusets anställda samt besökande. Ett väsentligt mål vid utformningen har varit att ge en rumslig och strukturmässig helhetskänsla åt parkeringshuset, vägen och sjukhuskomplexet.
 Akershus Universitetssjukhus (Nye Ahus), parkeringshus. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Akershus Fylkeskommune

Adress

Nordbyhagen, Norge

Omfattning

30900 m²

År

2001-2002

Entreprenör

AF Ragnar Evensen AS

Ingenjör

RIB/RIT: SCC Scandiaconsult AS
RIB-R: BST - Brann og sikkerhetsteknikk AS
RIV-R: Technoconsult
RIV-V: RG Ventilasjon AS
RIE: EDA Nils Nilsen AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Grindaker AS Landskapsarkitekter MNLA

Huset följer vägens svaga kurva och har transparenta fasader i tre våningar. På dagtid skapar glaslamellerna naturligt ljus inne i byggnaden, samtidigt som fasaden utåt speglar det skiftande ljuset och ger ett levande intryck. På natten är fasaderna upplysta

Läs mera

Fler projekt | Infrastruktur

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.