CWO P-hus. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen

CWO P-hus

Under dagtid låter de öppna partierna och de transparenta fasaderna P-husets aktiviteter smälta samman med gatulivet. Fasaden är utförd i perforerade aluminiumplattor med bakomliggande orangefärgade grafikfält, som underlättar orienteringen och ger karaktär åt byggnaden.
 CWO P-hus. C.F. Møller. Photo: Helene Høyer Mikkelsen
Fakta

Uppdragsgivare

C. W. Obel Ejendomme A/S

Adress

Aalborg, Denmark

Omfattning

10000 m²

År

2008-10

Ingenjör

Lindgaard A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Aalborg kommuns arkitekturpris. 2010

På natten är det P-husets burspråk i glas, målade i bland annat rött och gult, som ger liv åt staden. De lyses upp av LED-effektljus i skiftande styrka, och verkar glöda i mörkret. Byggnaden, som omfattar fyra och en halv våning och rymmer ca 350 parkeringsplatser, avrundar den befintliga gott och väl 100 år gamla kvartersbebyggelsen, och ambitionen är att den med sin moderna framtoning ska harmoniera väl med de gamla fastigheterna. Med sin fasad i veckade aluminiumplattor fungerar P-huset som en förlängning av kvarterens linjer, samtidigt som de färgade glaskuberna med utsikt mot gatan påminner om kvartersområdets burspråk.

Läs mera

Fler projekt | Infrastruktur

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.