Tofta skjutfält. C.F. Møller

Tofta skjutfält

Svenska försvaret skall utöka sin kapacitet med 24 500 m² nya lokaler för Försvarsmakten på Gotland.
 Tofta skjutfält. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Fortifikationsverket

Adress

Gotland, Sverige

Omfattning

24500 m²

År

2016-

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2016

Entreprenör

Peab & Skanska

Ingenjör

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2016

Nya kontor, utbildningslokaler, träningsfaciliteter, en militär restaurang och en vaktbyggnad är på god väg för det svenska försvaret. De nya lokalerna är ett led i upprättandet av en ny enhet på Gotland med fokus på mekanik och stridsvagnar.

Syftet med förslaga är att skapa en enkel och tydlig struktur som tar hänsyn till omgivningen och platsens befintliga kulturarv. Estetiken tar utgångspunkt i begreppet kamouflage, där byggnaderna reflekterar och imiterar sin omgivning.

Ljuset får en huvudroll i byggnaderna. Ljusinsläpp och tät kontakt med naturen ska göra att det blir en upplevelse, för anställda och besökare, att vara där. Det läggs stort fokus på akustik och den goda arbetsmiljön, då mötesplatser och platser för social samvaro har hög prioritet inom Försvarsmakten. Flexibilitet står också i första rummet. Materialvalen gör rummen flexibla och möjliga att ändra med tiden, så att byggnaderna kan anpassa sig till utvecklingen vid Tofta Skjutbana över tid.

Läs mera
Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.