Ascento - modulær serie af bade- og brusestole. C.F. Møller. Photo: Normbau

Ascento - modulær serie af bade- og brusestole

Prisvindende modulær serie af bade- og brusestole, der forener smukt design med komfort og sikkerhed.
 Ascento - modulær serie af bade- og brusestole. C.F. Møller. Photo: Normbau
Fakta

Producent

NORMBAU GmbH

År

2018-2019

Product Design

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Design Plus - German Design Council. 2019
  • German Design Award 2020, Excellent Product Design – Bath and Wellness category. 2019
  • Home & Trend Award, Best of the Best. 2019

Udgangspunktet for serien var at skabe en serie af bruse- og badestole, der ikke bare letter og muliggør hverdagen for ældre og bevægelseshæmmede, men qua et smukt og enkelt design også har appel til alle med ønske om lidt ekstra komfort og sikkerhed i badesituationen. Udfordringen i den universelle og æstetiske tilgang har bestået i at fastholde enkelheden i udtrykket trods variable montagemuligheder og et bredt program af supplerende tilbehør, såsom ryglæn, armlæn og gulvstøtte, der er målrettet forskellige brugergruppers forskellige individuelle behov. Funktion, ergonomi og æstetik er derfor gået hånd i hånd.

Der er lagt stor vægt på brugernes oplevelse af komfort og sikkerhed, men også praktiske forhold omkring montage, drift og rengøring har vejet tungt. Produkternes bidrag til den samlede rumoplevelse har ligeledes haft stor betydning. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at de superoptimerede armlæn med to positioner og den automatiske gulvstøtte underordner sig den samlede form, så produktet også fremstår helstøbt og enkelt, når sædet er klappet op.

Serien er udviklet i samarbejde med det tyske firma Normbau, som er en af Europas førende leverandører på området for care-udstyr. C. F. Møller Architects har tidligere designet produktlinjer for Normbau; bl.a. en omfattende serie af støttegreb og meget mere til indretning af baderum for alle, der markedsføres under navnet Cavere.

Læs mere

Flere projekter | Product Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.