YoYo - Indendørs lampeserie. C.F. Møller

YoYo - Indendørs lampeserie

YoYo er en nyskabende serie af indendørs belysningsarmaturer, der med en højde på 50 mm overfløddiggør behovet for indbygning og løser mange typer belysningsopgaver. Lampen er af høj kvalitet med en sofistikeret lysteknik.
 YoYo - Indendørs lampeserie. C.F. Møller
Fakta

Producent

Focus Lighting A/S

År

2019-2020

Arkitekt

C.F. Møller Architects - Industrial Design

Indbygning eller montering af armaturer i loft og væg er et klassisk dilemma, når der skal vælges armaturer i arbejdet med belysning af rum. YoYo påbygningsarmaturer er bare 50mm høje og overflødiggøre dermed i langt de fleste situationer behovet for overvejelser om indbygning.

Lampens navn, YoYo, er inspireret af armaturets runde form, der er kombineret med en karakteristisk parabelformet kant, der sikrer en stimulerende spænding mellem det kendte og nye. De bløde, kurvede kanter bevirker at armaturet formes af såvel kunstlyset som dagslyset og opleves forskelligt afhængigt af tid på dagen og året.

Amaturenes form og lysteknik er udviklet i et tæt og konstruktivt parløb med Focus Lighting. En af ambitionerne har været at udnytte det pladsbesparende potentiale i den lille og langtidsholdbare LED lyskilde til fulde. Det er blandt andet lykkes ved at kantbelyse en såkaldt light-guide plade, der leder lyset og reflekterer det effektivt nedad ved hjælp af en topreflektor. På den måde kan der reduceres på højden samtidig med, at lyset opleves jævnt og sammenhængende uden aftegninger af nogen art.

Gennemgående lysdesign

Serien fås i tre diametre med to typer afskærmninger, der alle kan anvendes til påbygning på loft og væg, samt som pendel i den største variant. Den samlede serie løser belysningsopgaven i mange typer af rum og gør det dermed muligt at projektere et byggeri med et gennemgående og sammenhængende lysdesign. Amaturene er fremstillet i støbt aluminium og produceret i Danmark, og er som sådan tænkt bæredygtigt i forhold til både konstruktion, logistik og lysteknik.

Læs mere

Flere projekter | Product Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.