Ensō - komplet service. C.F. Møller. Photo: Silas Andersen & Mette Kirk

Ensō - komplet service

Ensō er et komplet service, skabt henholdsvis i det hvideste blanke porcelæn og mat antracitgrå stentøj.
 Ensō - komplet service. C.F. Møller. Photo: Frederik Sparvath & Johanne Pedersen_The Blue Room
Fakta

Producent

aida a/s

År

2013-2014

Product Design

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • German Design Award, Special Mention. 2016

Ensō er det japanske ord for cirkel: Cirklen går igen overalt i formsproget - uanset om man ser en kop fra siden, oppefra eller nedefra. Samtidig er designet inspireret af kinesisk og japansk formsprog, eksempelvis de små kopper fra traditionel japansk te-ceremoni.

Sigtet har været at skabe et stel, der er smukt at se på og samtidig funktionelt at bruge. Det er ideen bag Ensō's bløde former, der kalder på at blive favnet af hænderne.

Sættet rummer alt til bordets varme drikke: En lille kop, der er perfekt til espresso eller japansk grøn te, en almindelig kaffekop og et højt termokrus uden hank. Der er flade tallerkner i tre forskellige størrelser (190 mm, 220 mm og 260 mm), ligesom der er en dyb tallerken (220 mm) og en skål.

Designet er kendetegnet ved en høj grad af funktionalitet: Kopperne er – inspireret af vinglas - mere lukkede end sædvanligvis for at holde på varmen og duften længst muligt, samtidig har de låg, der også kan bruges som æggebægre. Stellet har kun en type underkopper, der passer til alle tre kopper. Underkopper og tallerkner kan også bruges som låg på stellets skåle, hvis de bruges til opbevaring i fx køleskabet.

De bløde former gør stellet ekstra rengøringsvenligt.

Læs mere

Flere projekter | Product Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.