R.U.M. stol. C.F. Møller. Photo: Silas Andersen

R.U.M. stol

R.U.M. (ReUsed Materials) er en bæredygtig stol med plastskaller fremstillet af fiskenet, der samles op fra verdenshavene.
 R.U.M. stol. C.F. Møller
Fakta

Producent

Wehlers ApS

År

2019

Product Design

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Årets Grønne Ide til BO BEDREs Design Awards.. 2022
  • German Sustainability Award Design - nomineret. 2020
  • Green Product Award. 2020
  • ICONIC AWARDS: Innovative Architecture - Winner. 2020
  • ICONIC AWARDS: Innovative Material - Best of Best. 2020
  • Sustainable Interior Design Awards. 2020

Stabelstolen er fra de første skitser formgivet med tanke på cirkulær økonomi med et sæde, ryg og rørsko formstøbt af granuleret fiskenet monteret på et stel af stål.

Den store udfordring har været at omsætte bæredygtighed til et nyt og holdbart designudtryk. Løsningen er de synlige og selvforklarende samlinger mellem stel og plastskaller, der både signalerer og fremmer genanvendelighed til nye stole eller andre produkter.

Den karakterfulde kobling mellem stel og skaller er udført, så sædets og ryggens form i kombination med stellets geometri og proportionering giver den bedst mulige siddekomfort. Mødet mellem ryggen og stellet er udformet som et velplaceret og ergonomisk greb, der gør det let at håndtere stolen og flytte rundt på den med en hånd. Samtidig skaber det et legende og stiliseret bølgemotiv, når stolene opstilles i rækker.

RUMs på en gang venlige, afdæmpede og funktionelle udtryk er rundet af den nordiske designtradition. Det ses bl.a. med sædets og ryggens blødt afrundede, organiske former, der sender en venlig hilsen til strandens sten og det hav, som R.U.M. er med til at gøre en lille smule renere.

Læs mere

Flere projekter | Product Design

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.