Copenhagen International School, Landscape. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Copenhagen International School, Landscape

Around Copenhagen International School a playful new interpretation of the school playground is unfolded, as an undulating landscape that gives space for play and self-expression to every age group at the school.
 Copenhagen International School, Landscape. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Facts

Client

Copenhagen International School

Address

Copenhagen, Denmark

Size

14600 m² landscaping

Year

2013-2017

Engineering

Niras

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Landscape

Arrival at the school is through the playful landscape, in a vehicle-free environment. The landscape forms niches which cater for every age group, with everything from playhouses to a skater space and ball courts. The landscaping is with grasses and bushes that are adapted to the saline environment around the school. The vegetation creates a tangible green framework around the landscape's niches for play and sitting.

The landscape is carried across an arrival bridge to the school's entrance on the first floor, where the landscape continues across the school's private terrace storey and roof.

To the south, there is a new harbour promenade, as the setting for future water-based activities. The promenade will include a learning environment for the school's pupils, as well as activities for Nordhavn's residents.

Read more

More projects - Landscape/Education

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.