Nobelparken, Aarhus University - Landscape. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Nobelparken, Aarhus University - Landscape

Revitalization of outdoor spaces at Nobelparken, Aarhus University
 Nobelparken, Aarhus University - Landscape. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Facts

Client

Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S

Address

Aarhus

Size

10000 m²

Year

2015-2016

Engineering

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfima

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Architects

When the University of Aarhus initiated an improvement of pavings and expansion of the bicycle parking spaces in the Nobel Park, the opportunity arose to revitalize the open spaces in general. A simple new concept creates a new central space and green heart, in the form of raised planted beds. The inner edges are activated as elongated curved benches, whilst the exterior edges organise the space as natural screening. The south-facing arrival area in the direction of Nørrebrogade, and the smaller outer spaces between the building bodies, are also organized with new elevations, which create a clear hierarchy between seating, bicycles, pedestrians, car lanes and parking.

Read more

More projects | Landscape

Go to Projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.