Lille Vildmose Visitor Centre. C.F. Møller. Photo: Ole Hein Pedersen

Lille Vildmose Visitor Centre

Nature information centre with exhibition rooms, café, tourist information office, shop, cinema, experimentarium and a small bird tower.
 Lille Vildmose Visitor Centre. C.F. Møller. Photo: Ole Hein Pedersen
Facts

Client

Aalborg Municpality

Address

Storvorde

Size

1000 m²

Year

2002-2006

Competition

1st prize in architectural competition. 2002

Engineering

JPH Rådgivning A/S

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

Schønherr Landskab

Collaborators, other

CAT Productions (exhibiton design)

Awards
Awards
  • Aalborg Municipality Building Award. 2007
  • Awarded for high-quality and beautiful architecture by Sejlflod Municipality. 2006
  • 1st prize in architectural competition. 2002

A new, modern nature information centre located in the largest stretch of raised bog in north-western Europe was officially inaugurated by Prince Joachim in April 2006. Lille Vildmose Visitor Centre in eastern Himmerland provides information to the public on the wildlife and history of the area. The Centre forms a simple design in the characteristic landscape, encompassing exhibition rooms, a café, tourist information office, shop, cinema, experimentarium and a small bird tower. The new buildings have been given a contemporary architectural expression, but utilise the simplicity in construction and materials that was characteristic of the bog’s former production buildings.

Read more

More projects - Culture/Education

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.