Parish community centre for Nibe Church. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Parish community centre for Nibe Church

The new parish community centre for Nibe Church fits into the city's historic centre, but also adds to the experience that Nibe is a town in continuous development.
 Parish community centre for Nibe Church. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Facts

Client

Nibe og Vokslev menighedsråd

Address

Stenvej, Nibe, Denmark

Size

750 m²

Year

2013-2017

Competition

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Client consultant

Thyge Jakobsen
Bygningskonsulent, præsteboliger i Aalborg Stift
Drosselvej 6, 9520 Skørping
Tlf.: 9686 7080

Architect

C.F. Møller Architects

Awards
Awards
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

The parish community centre is designed as an uncomplicated and open urban building with a large covered entrance area facing the Tyvedalen path, large windows and a covered passage way that invites you in to a green courtyard.

The building follows the line of the street and is therefore shaped like a number seven, encircling the courtyard.

The building is simply designed with offices in the wing closest to the church, a foyer in the centre of the building, and a hall as well as confirmation rooms in the wing alongside a newer commercial area.

The local plan in Nibe specifies that the parish community centre must be built in brick, which is typical for Danish construction, and has strong qualities such as very long durability, minimal maintenance and a beauty that intensifies over time.

The façades are built from soft-moulded coal-fired brick with light coloured pointing. The roof is covered with double lap zinc tiles, which materially are very similar to the lead roof of the Nibe Church behind.

Read more
Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.