Community centre, Viby South. C.F. Møller

Community centre, Viby South

Social problems have long challenged the district of Viby South, Aarhus. Now, it is time to transform the quarter into an attractive residential area. C.F. Møller Architects has won the assignment to create the district's new rendezvous: the community centre.
 Community centre, Viby South. C.F. Møller
Facts

Client

Aarhus Municipality and Århus Omegn and ALBOA housing associations

Address

Aarhus, Denmark

Size

3000 m² new building and 1000 m² rebuilding of the existing school and 4500 m² surrounding urban area

Year

2011-2017

Competition

1st prize in competition. 2011

Engineering

Niras

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Landscape

Awards
Awards
  • 1st prize in competition. 2011

The idea of the winning project is to transform the local school, Søndervangsskolen, which is today an introvert building, into the area's new rendezvous, by integrating the facilities of the school and of the community center. The community centre is designed as an addition to the existing school building - with a glass façade the extension will be a transition area, linking the school and a new square unifying the entire district. Stairs and ramps will lead visitors to the entrance, creating smooth transition between the different ground levels of the area and creating seating for both resting and different kinds of events. The community centre will have a flexible layout, offering space for different kinds of sports, language courses, concerts etc. The integration of the school and the community center facilities makes it possible to make optimal use of the premises - all round the clock.

Read more

More projects - Culture/Education/Sports/Landscape

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.