Danmarks Radio, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Danmarks Radio, Aarhus

Danmarks Radio i Aarhus er tegnet av C.F. Møller og oppført som radio- og TV-by over flere perioder fra midt på 70-tallet og fremover.
 Danmarks Radio, Aarhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

Danmarks Radio

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

28 000 m²

År

1975-1981, 1981-2010

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Landskapsarkitekt Sven Hansen

Kunstner

Jan Groth, Teddy Sørensen, Karen Hansen, Alfio Bonanno, Viera Collaro, Karen Hansen, Erik Nyholm og Erik Thommesen

Andre samarbeidspartnere

H. Wied & Søn, installationer

Et radio- og TV-hus har en meget komplisert sammensetning av funksjoner. I bygningen til DR er funksjonene samlet i et nord-sør-gående bånd, basert på deres naturlige sammenheng: Et radiobånd, et kontorbånd, et TV-teknikkbånd og et verkstedbånd.

Det er lagt et gatenett inn over båndene. Som et utsnitt av en by inneholder nettet hovedstrøk, gater, passasjer samt plasser og mindre torg både ute og inne. I byens indre rom har kunstnerne arbeidet med både gobeliner, skulpturer og installasjoner. I gårdsrommene er hagene blitt til landskaper og figurkabinetter, fantasifulle og opplevelsesrike.

Bygningsanlegget er tidstypisk oppført i robust jernbetong og ligger på et platå som omkranses av markante brosteinsbelagte voller.

Bygningen har klart å følge med i den massive teknologiske utviklingen innenfor radio- og TV-produksjon.

C.F. Møller er fortsatt rådgiver i forbindelse med nybygg til og ombygginger av komplekset, som dels er påkrevd av hensyn til den teknologiske utviklingen og dels på grunn av den interne organiseringen. Nylig har C.F. Møller Architects oppdatert innredningen slik at besøkende og ansatte fortsatt opplever DR som en åpen og nysgjerrig arbeidsplass med faglig kompetanse og troverdighet.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.