Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. C.F. Møller. Photo: Jakob Tjellesen

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By

Dansk Plakatmuseum inngår i Den Gamle Bys nye kvartal Den Moderne By, som en moderne utstillingsbygning i et gjenskapt 1900-talls bymiljø. Arkitektonisk er målet med Den Moderne by i Den Gamle By å samle og vise et dekkende utsnitt av de bygningstypene som særlig ble oppført i provinsbyene samt i en viss utstrekning i stasjonsbyer og større landsbyer i perioden fra 1870 til 1940.
Fakta

Byggherre

Den Gamle by

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

800 m²

År

2008-2009

Byggherrerådgiver

Rambøll A/S

Entreprenør

Flere (Fagentreprise)

Ingeniør

Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Plakatmuseet omfatter 800 m2 utstilling, fordelt på museumsbygningen og en fredet historisk paviljong signert arkitekten Anton Rosen fra landsutstillingen i Aarhus for 100 år siden. Nybygget er arrangert som en nøktern bygning med vakkert avklarte utstillingsrom med dagslys fra et stort atelierlignende vindu i taket. Utstillingsrommene er lyse rom med pussede vegger og hvite tak. De er innredet slik at de vil kunne brukes til mange utstillingsformål.

Museets samling rommer 400 000 plakater fra 126 land, personlig samlet av museets leder, billedkunstneren Peder Soutgaard. Det er den ubetinget største og mest omfattende samlingen i verden.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.