Væksthus ved Botanisk Institut. C.F. Møller

Væksthus ved Botanisk Institut

Med sin organiske og slyngende form som en utfoldet snegl avspeiler Væksthuset i Botanisk Have sitt indre. Væksthuset er bygd for botanikkundervisningen ved Aarhus Universitet. Husets form er bestemt av det kuperte terrenget, hvor rester av en av morenekløftene fra høydepunktene nordvest for Aarhus går ned mot havet. Bygningen følger landskapet og de slyngende staudeterrassene, som også er anlagt i harmoni med landskapet. Væksthuset er oppdelt i fem avdelinger, hver med sitt klima. Det store, sirkulære palmehuset danner avslutningen på bygningens sneglebevegelse.
 Væksthus ved Botanisk Institut. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Undervisningsministeriet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1900 m²

År

1969-1970, 2009-2012

Ingeniør

Ingeniørfirma Kaj Viemose & Viggo Spile

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Bygartneren i Århus, Beplantning ved Amanuensis H. Dixen, Aarhus Universitets Botaniske Institut

En gjennomgripende restaurering av Væksthuset skal omdanne palmehuset til et botanisk formidlingssenter. I tillegg utvides anlegget med et nytt, tropisk drivhus som skal være ca. 18 meter høyt. Det er arbeidet videre med den organiske formen fordi den harmonerer med det opprinnelige drivhuset. I tillegg er formen optimal i forhold til samspillet mellom form og energiforbruk.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.