Naturhistorisk Museum, Aarhus. C.F. Møller

Naturhistorisk Museum, Aarhus

Naturhistorisk Museum i Aarhus ligger på campusområdet til Aarhus Universitet. Til tross for denne beliggenheten er museet uavhengig av universitetet. Byggets gule fasader og tak er en integrert del av universitetsparkens arkitektur, men da museet skulle bygges i 1941, ønsket byggekomiteens medlemmer at bygningen skulle ha røde tak for å markere sin selvstendighet. I siste øyeblikk klarte C.F. Møller imidlertid å overtale byggekomiteen og få museet oppført i gult, slik at det harmonerte med resten av parken.
 Naturhistorisk Museum, Aarhus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Naturhistorisk Museum

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

2500 m2 (utstilling)

År

1941-2001

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Bygget ligger på et høydedrag ut mot universitetssjøen og består av tre blokker i varierende høyde. Den høyeste bygningen rommer hovedinngangen, som er innrammet av de to lavere bygningene på hver side.

Museets virksomhet omfatter både utstillinger, undervisning og forskning. I 2000 sto C.F. Møller for en større ombygning som blant annet omfattet ny foajé og en større utstillingssal i første etasje til særutstillinger.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.