KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering. C.F. Møller

KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering

KUNSTEN, som tidligere het Nordjyllands Kunstmuseum, er en arkitektonisk perle tegnet av den verdenskjente finske arkitekten Alvar Aalto. Museet kunne feire 40-årsjubileum i 2012.
 KUNSTEN - masterplan for restaurering og revitalisering. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Den selvejende institution KUNSTEN

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

6 000 m² + 700 m² nybygg

År

2011-2013

Ingeniør

Brix & Kamp

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Arkitektfirmaet Søren Kibsgaard

Landskap

C.F. Møller

Prosjektet omfatter dels en gjennomgripende restaurering av hele bygningsanlegget, skulpturparken og forplassen, deriblant en komplisert rehabilitering av marmorfasadene og opprydding i beplantningen rundt museet for å øke synligheten, og dels en revitalisering av bygningens utstillingsarealer og håndtering av kunst samt fasiliteter for publikum og personale.

I oppgraderingen av museet legges det vekt på tilgjengelighet, logisk flyt og sikkerhet i forbindelse med verdifulle kunstutstillinger og arrangementer.

Det skapes nye særutstillingsarealer i de tomme magasinene på bakkeplan, og i den forbindelse oppgraderes foajéarealer og kafé med henblikk på synlighet og visuelle forbindelser, bl.a. til skulpturparken, publikumsvennlighet og tilgjengelighet. Det etableres et nytt verkstedbygg og en låsbar lasterampe på de eksisterende overdekkede parkeringsarealene. Administrasjonen samles på bakkeplan og skoletjenesten får bedre plass. Museets første etasje, som i dag rommer stort sett hele det eksisterende utstillingsarealet, restaureres dels med henblikk på å understreke museets opprinnelige idé og innredning og dels for å skape bedre publikumsflyt og større sikkerhet i forbindelse med et bredere spekter av aktiviteter fra regulære utstillinger til særarrangementer.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.