Den danske kirke i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Den danske kirke i London

Prosjektet på St. Katharines Church består av full oppussing og landskapsdesign for en nygotisk kirke i verneklasse II ved Regents Park, London.
 Den danske kirke i London. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Byggherre

The Danish Church, London

Adresse

London, UK

Omfang

500 m²

År

2015-2021

Entreprenør

Coniston

Ingeniør

Alan Baxter - bygningsingeniør Mott MacDonald - MEP ingeniør

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Paul Vonberg Architects – Historic Buildings Advisor Appleyard & Trew – Quantity Surveyor and CDM Consultant Dunwoody – Building Control Approved Inspector

Den prominente bygningen i murstein og stein ble designet av Ambrose Poynter og går tilbake til 1826. Den står på kongelig grunn og har vært brukt av den danske kirken siden 1952. I dag er den danske kirken i London mer etterspurt enn noensinne. Gjennom hele året samles danskene i St. Katharines Church for en rekke religiøse, kulturelle og sosiale begivenheter. For å opprettholde den voksende aktiviteten og fellesskapet, trenger kirken en mer effektiv utnyttelse av plassen.

Man har lyktes med en gjennomtenkt og omfattende oppussing via sensitive inngrep som har tatt hensyn til kulturarven. Blandingen av skandinaviske designtradisjoner i materialer og detaljer bærer bud om det danske kapittelet i kirkens historie. Prosjektet fokuserer primært på å omarbeide tre viktige områder i kirken: prestefløyen, forsamlingssalen og sørhagen. Skipet skal bare restaureres, bortsett fra at gulvvarme skal installeres og benkene utbedres. Kirken får en bærekraftig og langsiktig oppvarmingsløsning ved at det installeres varmepumper basert på jordvarme i sørhagen.

C.F. Møller Architects har samarbeidet med den danske kirken i London om å utvikle en robust løsning med flere designforslag, og har i den forbindelse hatt flere konsultasjoner med myndighetene i bydelen Camden, den statlige organisasjonen Historic England og Crown Estate.

Byggetillatelse og godkjenning til å arbeide på vernet bygning ble gitt av myndighetene i Camden den 17. juli 2018.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.