Klyngehuset Kronjylland. C.F. Møller

Klyngehuset Kronjylland

Klyngehuset er det nye samlingsstedet for Landsbyfællesskabet Kronjylland, som aktiverer og underbygger fellesskap, utendørs aktiviteter og formidling av stedets unike karakter.
 Klyngehuset Kronjylland. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Randers kommune

Adresse

Albæk, Danmark

Omfang

22650 m² (22,000m² landskap, 650m² bygninger)

År

2020-2023

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse

Byggherrerådgiver

C.F. Møller Architects

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse

Landsbyklyngen Kronjylland, som består av 13 landsbyer rundt Randers, får med Klyngehuset en felles møteplass der bygning, landskap og foreningsliv henger sammen, og der naturen trekkes helt inn i huset. Klyngehuset ligger ved landsbyen Albæk i et område som er en del av Randers naturpark, og fungerer som sentrum for området med kontakt og forbindelse til alle områdene på den store tomten. Klyngehuset er et åpent og grønt forsamlingshus som tilpasser seg omgivelsene og skaper muligheter for allsidig og aktiv bruk av huset, av mange brukere og til alle døgnets tider hele året. Bygningen består av tre selvstendige hus, som kan brukes til opphold, formidling, matlaging og oppbevaring av friluftsutstyr, dekket av et stort, sirkulært tak som gir ly og rom for arrangementer og uformelle møter. De tre husene er plassert som lengder på en gård, og de åpner opp mot omgivelsene og samles av et stort tregulv som også strekker seg ut mot landskapet. I forlengelse av husene kan det sentrale rommet åpnes og lukkes mer eller mindre ved hjelp av skyveporter. Det store samlende taket er grønt, men det blir brutt opp av det ene av de tre husene, slik at man kan gå opp og se ut over landskapet. Hele bygningen er utført i bærekraftige materialer, primært som trebygg, og det berører landskapet lett, slik at naturen kommer tett på og inn i sirkelen.

Omgivelsene trekkes inn som en ressurs

Landskapet rundt Klyngehuset tar utgangspunkt i de unike landskapstrekkene som preger området. Omgivelsene er en avgjørende ressurs for det nye forsamlingshuset og skaper en sterk forbindelse mellom huset, omgivelsene og byen mellom. Landskapet rundt huset gir rom til en rekke aktiviteter, samlinger og fordypelser. I designprosessen er det arbeidet aktivt for å skape både pause-, fritids- og aktivitetsrom i flere størrelser, som inviterer til forskjellige former for aktiviteter. Landskapet etableres med stor variasjon som dyrker de eksisterende kvalitetene i området, og som i tillegg til å tilby mange aktiviteter, også håndterer utfordringen knyttet til fremtidige skybrudd og stigende vannstand.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Trebygg

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.