Møllevangskirken. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Møllevangskirken

Menighetskirke og sognegård i det nordlige Aarhus. Den karakteristiske kirkebygningen er solid forankret i de gamle danske og nordiske tradisjoner med tegl og tre som gjennomgående materialer.
 Møllevangskirken. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

800 m2

År

1958-1987

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Kirkerommet domineres av takets to store flater med synlige tresperrer. Rommets prismeform danner en naturlig ramme rundt koret med døpefont, alter og prekestol. Det understrekes av det bløte, skiftende lyset fra det store, runde vinduet i taket mot sør og gir en rolig og tett ramme rundt de kirkelige handlingene. Det rene og enkle kirkerommet er samtidig jevnt og oppløftende. Det fallende terrenget gjorde det mulig å innrede kirkens kjeller, krypten, med menighetslokaler, konfirmantstue og kontor. Kirken ble oppført i 1958 mens C.F. Møller var Kongelig Bygningsinspektør i Aarhus.

Senere er det foretatt endringer og utvidelser i takt med utviklingen. Disse består blant annet av et frittstående klokketårn (1969) og en sognegård (1978), men utvidelsene har ikke endret kirkens opprinnelige, karakteristiske helhet.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.