HYBRID kongressenter. C.F. Møller

HYBRID kongressenter

Hybrid er et nytt multifunksjonelt kongressenter og møtested sentralt i Lund – en hybrid og synergi mellom flere funksjoner som kongress, hotell og kontor.
 HYBRID kongressenter. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Skanska Sverige AB / Lund SBK

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

30 000 m²

År

2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kvartalet ble skapt basert på ideen om et bymessig og sosialt møte mellom nye og historiske bygninger og byrom. Hybrid er et kvartal med detaljerte fasader av murstein, og med en vakker kongressal med ytre fasader av resirkulert kobber og interiør av lyst tre. De ulike aktivitetene kontor, hotell og møteforum har en tydelig inndeling i kvartalet og er strategisk plassert for å bidra med verdiskapende synergier og offentlige miljøer på bakkenivå. Målet er at kvartalet Hybrid skal bli et offentlig reisemål med gjenkjennbar arkitektur og silhuett. Dette tilfører et levende og tilgjengelig taklandskap med generøse takterrasser og blomsterbed som forsterker opplevelsen av en bygning som åpner grensene mellom ute og inne. Landskapsutformingen på bakkenivå og for taklandskapet bidrar med kvaliteter for besøkende og forbipasserende.

Offentlig restaurant, kafé og skybar

Kvartalet inneholder flere offentlige funksjoner som en forlengelse av bylivet. En større restaurant med bar og uteservering suppleres med en kafé som åpner seg ut mot parken. Hotellet utgjør en slank og høyere del med offentlig skybar og restaurant øverst, med utsikt over byen og landskapet. En stor, sentral trapp ved inngangspartiet muliggjør spontane publikumsarrangement og leder de besøkende til den store kongressalen. Fra det felles ankomsttorget forgrener kongressanlegget seg ut i de bevarte delene av den gamle Tingsrätten, noe som aktiverer og skaper en spennende kobling mellom nytt og gammelt. Prosjektet er basert på et bærekraftig og sirkulært perspektiv med integrert design som genererer positive effekter for kvartalets samlede miljøpåvirkning. Kvartalet foreslås utført med trehybrid reisverk og fasader av murstein og resirkulert kobber.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.