Steno Museet, Aarhus. C.F. Møller

Steno Museet, Aarhus

I den sørlige delen av Aarhus Universitetspark ligger Steno Museet, som stiller ut vitenskapens og medisinens historie. Museet viderefører universitetets arkitektur med de karakteristiske gavlene og de enkle, forskjøvede bygningene i gul tegl. Bygningens tre blokker omkranses av en urtehage mot sør, som har et rundt murverk som elegant markerer skillelinjen mellom parken og byen.
 Steno Museet, Aarhus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Undervisningsministeriet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

3 000 m²

År

1992-1993

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Mot nord fortsetter det sirkulære motivet i midtbygningens buede inngangsparti og forhall, som skaper forbindelse til det runde planetariet inne i bygningen. Planetariet ligger i første etasje og er som en spesialdesignet kino med liggestoler, avrundet horisont og himmelhvelving. Lyse farger og klinker går igjen i hele bygget, både i foajeen, på terrassen og i urtehagens fliser.

Urtehagen rommer rundt 400 medisinske urter og planter i bed som er anlagt etter en stram komposisjon med kvadratiske mønstre. Kvadratene brytes av et diagonalt vannløp i blågrønne keramiske klinker, som løper tvers gjennom hagen og skaper et levende landskap med broer, bassenger og søyler.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.