Boo Kirke, oppussing og ombygging. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Boo Kirke, oppussing og ombygging

Oppussing og ombygging av Boo kirke i Saltsjö Boo for å ruste den for fremtiden og forbedre tilgjengeligheten. Prosjektet omfatter både interiør og eksteriør, samt landskap.
 Boo Kirke, oppussing og ombygging. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Byggherre

Svenska Kyrkan, Boo Församling

Adresse

Saltsjö Boo, Sverige

Omfang

2 200 m²

År

2020-2023

Byggherrerådgiver

Strategia Projektledning AB, Heléne Serner

Entreprenør

SBG Byggen AB

Arkitekt

C.F Møller Architects

Landskap

C.F Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Bygningsantikvar: Stockholms Byggnadsantikvarier

Boo kirke i Saltsjö Boo, som tilhører Nacka kommune i Stockholms län, har gjennomgått en etterlengtet oppussing og ombygging i forbindelse med kirkens 100-årsjubileum. Kirken, som ble tegnet av arkitekten Martin Hedmark og ble innviet sommeren 1923, er utformet med klassiske elementer på utsiden og har påvirkninger fra italienske tidlige kristne og romanske basilikaer på innsiden.

Den eksisterende arkitekturen, inkludert det tredelte kirkerommet, kirkespiret og den halvrunde apsisen, er blitt bevart. Interiøroppussingen omfatter oppgraderinger av elektriske og vannrørsystemer, ventilasjon samt restaurering av gulv, vegger og hvelv. Arbeidet har blitt utført i samråd med fylkesantikvaren, antikvaren, konservator og andre eksperter for å bevare historiske og kulturelle aspekter. På nedre nivå er det opprettet en ny samlingssal, toaletter og personaleområder. Andre rom har er oppusset og kjøkkenet er modernisert.

I samarbeid med antikvaren og konservator er den opprinnelige fargesettingen blitt dokumentert og har fungert som retningslinje ved valg av tilleggsfarger, som er blitt kombinert med bevart interiør fra 1973. For å møte dagens behov har tilleggselementer blitt integrert, som en ny heis, trapp, barnerom, fast inventar, salmebokhylle, radiatordeksel og glasspartisjoner. Det er tatt hensyn til kirkens opprinnelige design og fargepalett fra 1923.

Omsorgsfull landskapsrestaurering

Prosjektet inkluderer også rive- og restaureringsarbeid av markplanen rundt Boo kirke, sammen med drenerings tiltak. Nye tilleggselementer er nøye integrert i det eksisterende miljøet, med fokus på å forbedre tilgjengeligheten og skape sammenheng med kirkegården. Det er utført detaljerte studier og dokumentasjon for å sikre høykvalitets restaurering av det fredede anlegget, inkludert utforming av detaljer for gamle granittmurer, ny belysning, steinlegging ved innganger og renovering av historiske granitt trapper.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.