National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing. C.F. Møller. Photo: Benedict Luxmoore/arcaidimages

National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing

National Maritime Museum i London rommer verdens største maritime samling og holder hus i fornemme, historiske bygninger oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig kulturarv.
 National Maritime Museum, The Sammy Ofer Wing. C.F. Møller. Photo: Edmund Sumner
Fakta

Byggherre

National Maritime Museum

Adresse

Greenwich, UK

Omfang

7300 m² ny- og ombygg

År

2009-2011

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2006

Byggherrerådgiver

Malcolm Reading Associates

Ingeniør

Adams Kara Taylor
Fulcrum Consulting

Arkitekt

C.F. Møller Architects, Executive architects: Purcell

Landskap

Churchman Landscape Architects

Andre samarbeidspartnere

Planning consultants: Nathanial Lichfield and PartnersAcoustic consultant: Sandy Brown Associates

Premiering
Premiering
  • Landscape Institute Awards, vinner av "Design for a Small-scale Public Development" kategori. 2013
  • Ærverdig omtale, Civic Trust Awards. 2012
  • Hederlig omtale, New London Awards. 2012
  • RIBA Award. 2012
  • Best Build Project, hederlig omtale, London Planning Awards. 2011
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2006
  • Unesco site - The World Heritage List

Prosjektet har omfattet opprettelsen av en ny fløy for museet. Målet har vært å åpne for og fortelle alle de fascinerende historiene om mennesket og havet som tidligere har ligget gjemt i museets arkiver.

Hovedtanken bak utvidelsen har vært å foreta minimale inngrep i det følsomme, fredede parkområdet. Samtidig skal man gi museet en ny, markant hovedinngang og den nødvendige ekstra utstillingsplassen, kafé, restaurant, bibliotek og arkiver som oppfyller de spesielt høye kravene til oppbevaring av historiske dokumenter.

Den nye hovedinngangen skyter ut av terrenget, men samtidig er størstedelen av den nye bygningen plassert under jorden. På taket er det anlagt en offentlig tilgjengelig grønn takterrasse som i enda høyere grad får bygningen til å smelte sammen med parklandskapet. Kun én etasje er synlig. Utvidelsen har et moderne formspråk, men er inspirert av blant annet barokkbygningenes rytmiske forløp av vinduer. På den måten er den med på å iscenesette det opprinnelige museet.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.