Kristiansund Opera- og Kulturhus. C.F. Møller

Kristiansund Opera- og Kulturhus

Midt i Kristiansund sentrum har C.F. Møller Architects tegnet byens neste kulturknutepunkt – en samlokalisering av ulike kulturelle institusjoner som vil aktivisere gatemiljøet og skape en ny urban møteplass for befolkningen.
 Kristiansund Opera- og Kulturhus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Kristiansund Kommune

Adresse

Kristiansund, Norge

Omfang

10 000 m²

År

2010-2022

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2010

Ingeniør

COWI, Buro Happold

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Teaterteknik: Torsten Nobling - AIX Arkitekter AB-Arteno

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2010

Det nye opera- og kulturhuset skal implementere og aktivere to av byens viktigste landemerker: Folkets hus og Langveien ungdomsskole. Disse har vært toneangivende for den nye bygningens utforming, og deres bevaring og renovasjon er en grunnleggende del av prosjektet.

Bygningens horisontale karakter forbinder de ulike bygningsvolumene, og bryter ned operahusets størrelse ved en gradvis volumnedtrapping fra scenetårnet. Prosjektets ambisjon har vært å skape et godt integrert og lavmælt signalbygg som føyer seg etter, men også tilfører noe nytt til, Kristiansunds korte men rike arkitekturtradisjon.

I tillegg til den ærverdige Operaen i Kristiansund (OIK) skal anlegget omfatte Nordmøre museum (SNM), Kristiansund bibliotek og Kristiansund kulturskole samt en museumsbutikk og kafé. Aktørene vil flettes sammen til et kreativt og dynamisk miljø rundt operaens hovedsal.

På gateplan interagerer bygningen med omgivelsene gjennom tilgjengeliggjøring og eksponering av innhold. Tilstøtende gater og plasser vil oppgraderes for å oppnå gode, vitale byrom.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.