Holmens Kirke, tilbygg. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Holmens Kirke, tilbygg

Holmens Kirke ble oppført som kirke på 1600-tallet av Christian IV. Opp gjennom tidene har den overlevd Københavns store branner og er derfor Københavns eldste eksempel på renessansearkitektur. I dag brukes den blant annet av kongefamilien – Dronning Margrethe II giftet seg i denne kirken.
 Holmens Kirke, tilbygg. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Byggherre

Menighedsrådet, Holmens Sogn

Adresse

København, Danmark

Omfang

240 m²

År

2013-2015

Ingeniør

Eduard Troelsgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kirken har lenge trengt nye fasiliteter som kontorer til medarbeiderne, menighetssal og toaletter tilrettelagt for funksjonshemmede. Det nye tilbygget kiler seg diskré inn mellom kirkens hovedbygning og det store kapellet, og erstatter slik sett det gamle tilbygget fra 1830-årene, som går under navnet "Lille Skriftestol".

Det enkle tilbygget i to etasjer rommer kontorer og fellesrom for medarbeiderne på bakkeplan og en menighetssal i underetasjen med plass til 85 tilhørere. Menighetssalen får tilført overlys via smale lysspor i taket, og veggene kles med treverk. Bygningen har samme høyde som sin forgjenger, og fasade og tak består av kobber formet som et gitter som er holdt ut fra den innvendige fasaden. Den moderne utformingen viser respekt for stedet: Kobberet er inspirert av kobbertaket i "Lille Skriftestol", og åpningene i gitteret går igjen i vindussprossene på de høye vinduene i kirken.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.