Generasjonenes Hus i Nivå. C.F. Møller

Generasjonenes Hus i Nivå

Generasjonenes Hus i Nivå er en samlende bygning som består av en ny grunnskole som det sentrale punktet, omkranset av bibliotek, kulturhus, idrettshall, omsorgsboliger og svømmehall. Et attraktivt samlingspunkt midt mellom by og natur, som gir grobunn for Nivås byutvikling.
 Generasjonenes Hus i Nivå. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Fredensborg Kommune

Adresse

Nivå, Danmark

Omfang

16400 m²

År

2021-2025

Byggherrerådgiver

Kuben Management

Ingeniør

AFRY

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects Landscape i samarbeid med GPP Architects, NERD Architects

Andre samarbeidspartnere

Nerd Architects
GPP Arkitekter

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2021

Generasjonenes Hus utfordrer de institusjonelle rammene for skolebygg ved å integrere andre offentlige funksjoner for alle byens innbyggere, og ved å stå som urbane markører for Nivå sentrum, som gir bydelen en ny og sentral identitet. Ved å samle sentrale, offentlige funksjoner i Generasjonenes Hus blir det skapt liv og møter mellom alle byens generasjoner fra morgen til kveld.

Forankret i by og landskap

Skolens læringsområder består av like deler bygning og landskap, med arealer utendørs som legger til rette for lek, bevegelser, naturfag og matlaging, som alle er fasiliteter som er åpne for byens øvrige innbyggere. For å sikre liv på alle sider av Generasjonenes Hus har ikke bygningene for- eller bakside, og de har inngang fra alle sider. Bygningene ligger som en klynge med en åpen struktur av torg, plasser og stier som forbinder alle funksjonene, og åpner i retningen av både byen og den uberørte naturen, som ligger nært Nivå sentrum, der Generasjonenes Hus er plassert.

For å forankre Generasjonenes Hus i Nivå blir det delvis oppført i murstein, som både skaper en sammenheng med byens eksisterende bygninger og med de nedlagte teglverkene som kjennetegner byens historie. For å skape variasjon og mykhet i mursteinsbygningen blir det brukt tre i overganger mellom uterom og husene, sammen med glasspartier i første etasje, for å styrke opplevelsen av trygghet når man passerer bygningene.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Trebygg

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.