Den Åpne Skolen i Waldau (OSW). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter Arkitekter

Den Åpne Skolen i Waldau (OSW)

Den Åpne Skolen i Waldau (OSW) setter en ny standard for læringsmiljøer i tyske skoler ved å forene natur og utdanning i et fleksibelt og bærekraftig bygg.
 Den Åpne Skolen i Waldau (OSW). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter Arkitekter
Fakta

Byggherre

Stadt Kassel Immobilien GmbH & Co. KG represented by GWG Projektentwicklung GmbH in collaboration with Montag Stiftung Jugend und Gesellschaft

Adresse

Kassel, Tyskland

Omfang

17 000 m²

År

2021-

Konkurranse

1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2021

Byggherrerådgiver

Hille Tesch Architekten + Stadtplaner PartGmbB

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Wenzel + Wenzel WELL concept GmbH

Premiering
Premiering
  • 1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2021

Skolen, med sine seks klassetrinn, vil fungere som et fokuspunkt i det lokale distriktet. Samfunnsorienterte funksjoner som bibliotek, ungdomshus, musikkrom og workshops kan brukes av lokale innbyggere i og utenfor skoletiden.

Barn krever forskjellige miljøer når de blir eldre, så læringsmiljøene har et tilpasset design avhengig av alder. Videre er Den Åpne Skolen i Waldau (OSW) designet for å støtte et konseptuelt undervisningsmiljø der elevene lærer av hverandre gjennom kreativitet og samarbeid.

Undervisningsområdene er organisert i fleksible klynger, slik at både tradisjonell og prosjektbasert undervisning kan foregå side om side. Ulike skift i bygningens geometri skaper hjørner og varierte miljøer for undervisning, samt aktiviteter både inne og ute.

Uteområdene danner et campus som inviterer hele samfunnet inn. Området er designet med en rekke soner som inviterer til læring, trening og rekreasjon. En eksisterende vei trekkes inn i skolens atrium og skaper en urban gest ved å koble innsiden med utemiljøet. Brede trapper utenfor åpner bygningen mot det nye torget i vest og gir tilgang til taket. Trappene fungerer også som et byrom med landskapsutsikt og rekreasjonsområder.

Bærekraftig og framtidssikker

Den Åpne Skolen i Waldau (OSW) er basert på DGNB-sertifiseringskrav med seks prosjektspesifikke temaer: fleksibilitet, inneklima, sunt liv, optimal drift, lang levetid og dobbel funksjon. Resultatet er en fleksibel tømmerhybridbygning med et minimum av bærende vegger for et tilpasningsdyktig og fremtidssikkert design. Hybrid-trekonstruksjonen med lette komponenter forkorter byggetiden for bærende rammer med 30-40% sammenlignet med konvensjonelle løsninger, og materialvalget reduserer C02 -utslippene med 50% sammenlignet med konvensjonelle løsninger.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Trebygg

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.