i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller

i8, iCampus, Werksviertel München

i8 er et allsidig, nytt kontorbygg i Werksviertel i München, som er bygd med en hybrid trekonstruksjon som bidrar til positiv LCA for bygget og til et godt inneklima.
 i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

R&S Realty III GmbH & Co.KG

Adresse

München, Tyskland

Omfang

20 000 m²

År

2020-2025

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Byggherrerådgiver

Schwab Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

RKW Architektur+, Merz Kley Partner, BWP Ingenieure GmbH, Drees & Sommer

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

i8 er et nytt kontorbygg som tilbyr en rekke fleksible rom som oppfyller brukernes skiftende krav, med mange muligheter for samarbeid og nettverksbygging. Bygget står ved kanten av Werksviertel og skiller seg ut som en særegen struktur med en unik identitet som henter inspirasjon fra områdets industriarv og danner en inngangsport til kvartalet. Kontorarealet er designet med høyt tak og forskjellige dybder for å sikre maksimalt med dagslys. Et stort atrium, som er laget av varme trematerialer og har gulv av polert betong, støtter sammenkoblingen, kunnskapsutvekslingen og den visuelle kontakten mellom etasjene og enhetene. Planløsningen er utviklet for å være svært fleksibel, og arealer kan enkelt transformeres til cellekontorer, åpne kontorlandskap eller en kombinasjon av disse.

Trekonstruksjon

Fasaden er laget av resirkulert, anodisert aluminium i en nedtonet grønnfarge som står i stil med skogens farge, og som fremhever de varme tonene. Bygningen er oppført med en modulær design som gjør det mulig å bruke hybridtre i mesteparten av konstruksjonen. Den interne romlige og strukturelle organiseringen i bygget er basert på ideen om å kombinere tre identiske kontorsoner, samlet bak én fasade som strekker seg langs hele bygget. Fasadesystemet gir flere fordeler, for eksempel energibesparelser takket være solskjerming og naturlig ventilasjon, minimalt med støy og forurensning, og viktigst av alt et godt inneklima med tilstrekkelig dagslys og akustiske forhold for å sikre et godt arbeidsmiljø.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.