Snickarglädjen. C.F. Møller

Snickarglädjen

Snickarglädjen (The Joy of the Carpenter) er et nytt bolighus i tre med 120 leiligheter i Växjö, Sverige. Prosjektet tilbyr høy arkitektonisk kvalitet, bærekraftig konstruksjon og integrert landskapsdesign med mål om å skape møteplasser.
 Snickarglädjen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Klarabo

Adresse

Växjö, Sverige

Omfang

10800 m² BTA

År

2022-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1 premie i konkurrance. 2022

Nabolaget er bygget etter prinsippene til det britiske konseptet Garden City med landskapsforming og innrammede gårdsrom, og med klare grenser mellom privat og offentlig rom. Varierende trefasader karakteriserer bygningene som varme, menneskelige og med gjennomtenkte detaljer. Utemiljøene gir opplevelser med fokus på rekreasjon, helse, dyrking og fellesskap, med utgangspunkt i det sentralt beliggende «Hjertet» som består av felles sosiale funksjoner som drivhus, klubbrom og langbord.

Bærekraftig livsstil og trygge gatebilder

Blokken byr på en rekke ulike boligtyper, som kommer til uttrykk i tre ulike bygningstyper med hver sin karakter i forhold til skala, utforming og fasader, som til sammen bidrar til områdets variasjon. Første etasjer med glassfasader og gjennomgående boliginnganger forbinder gaten med gårdsrommet og skaper sammen med rommene i tilknytning til torget et attraktivt og trygt gatemiljø.

Snickarglädjen er sertifisert etter Svanemerket, og ambisjonen er at blokken med sin utforming også skal fremme en bærekraftig livsstil blant beboerne. Det vil være vær beskyttede parkeringsplasser for sykler like ved inngangene, og noen få skritt unna er det plass til lastesykkel og ladestasjoner for biler. På tunet er det et utendørs treningssenter med løpebane, lekeplasser og mulighet for dyrking både i veksthus og direkte i bakken.

Les mer

Flere prosjekter | Trebygg/Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.