Neuer Bethmannhof. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Neuer Bethmannhof

Den originale Bethmannhof, en barokk bankbygning i hjertet av Frankfurt, ble i stor grad ødelagt under andre verdenskrig og gjenoppbygd i forenklet form på 1950-tallet. I stedet vil Neuer Bethmannhof-komplekset skape en skala og representativitet som vil revitalisere stedet og gjøre det mulig å oppleve det på en ny måte. Inspirert av den historiske skalaen og det iscenesatte komplekset bygget rundt et gårdsrom, er fire nye fløyer med samme dybde og ulik orientering plassert rundt gårdsplassen. De nye fløyene skråner innover på langsidene og er knyttet til hverandre, slik at integreringen i de historiske omgivelsene og dagslystilgangen for naboer og gårdsplassen optimaliseres.
 Neuer Bethmannhof. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

Bethmann Liegenschafts KG

Adresse

Frankfurt, Tyskland

Omfang

11 527 m2

År

2023

Byggherrerådgiver

ANP Architektur- und Planungsgesellschaft mbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 4. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2023

Urbant landemerke

Den resulterende R-formen dannet av vingene rotert rundt gårdsplassen refererer til både karré og stangtypologien som finnes i de omkringliggende byblokkene, som en historisk-kontekstuell, men også uavhengig nytolkning av den opprinnelige store barokke formen. Den eneste bevarte utvendige barokke fasaden skal integreres i nybygget, sammen med den historiske hvelvede kjelleren og den buede porten til hovedgårdsplassen. De skrånende øvre etasjene med solskjermende lameller av solceller og transparente gavlflater danner et urbant landemerke som svar på det omkringliggende taklandskapet. Første etasje er en semi-offentlig, permeabel struktur med kafé-, konferanse-, butikk- og utstillingsområder som fungerer som et bindeledd til byen, der ansatte og forbipasserende møtes, og er utformet som en romlig hvelvet struktur av betongbuer kledd med resirkulert murstein fra eksisterende bygning . De øverste etasjene er utformet som en lett og rasjonell trehybridstruktur og kan brukes fleksibelt til ulike kontoroppsett, inkludert både flerbruker- og enleietakerscenarier.

Sentralatrium som distribusjons- og kommunikasjonsknutepunkt

Det sentrale rommet skapt av fløyenes rotasjon er dekket av et glasstak og fungerer som et innvendig atrium hvor materialer og komponenter fra eksisterende bygning gjenbrukes og eksponeres. En kaskade av trapper forbinder første etasje med de øvre etasjene og gir tilgang til de enkelte kontorenhetene. Som et 'hjerterom' er dette atriet et sentralt kommunikasjonsknutepunkt for uformell utveksling og møter, og fremmer en åpen nettverkskultur.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.