Älvstranden Education Centre. C.F. Møller. Photo: Åke E:son Lindman

Älvstranden Education Centre

Ålvstrand upper-secondary college has undergone an extensive renovation of the existing buildings, and a new extension has been added, with the intention of creating a new educational centre for Hagfors Kommune.
 Älvstranden Education Centre. C.F. Møller. Photo: Fra LLPs hjemmeside
Facts

Client

Municipality of Hagfors

Address

Hagfors, Sweden

Size

7000 m² new building, 8500 m² rebuilding

Year

2006-2010

Competition

1. prize in architectural competition. 2006

Construction

NCC Construction Sverige AB

Architect

C.F. Møller Architects in collaboration with LLP Arkitekter AB

Landscape

Nivå Landskapsarkitektur AB

Awards
Awards
  • 1. prize in architectural competition. 2006

The centre integrates lower school, middle school, upper-secondary, adult education, a public library, a music school and a day care centre in one coherent campus. The centre provides communal facilities for all users including auditoriums and lecture theatres, canteen facilities and a café. The centre has a capacity for 1000 students and 150 staff.

The overall concept behind the renovation and extension is to create an overview and to give each unit its own identity. The characteristics of the new education centre is bright rooms and strong colours creating a recognisable identity for the entire centre.

Read more

More projects - Education

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.