Täby Park School. C.F. Møller

Täby Park School

The proposal for the new Täby Park School creates urban life, and unites the city and its green spaces through its form and functionality. The school's educational principles are reinforced by the rooms’ flexibility and variety, allowing for various kinds of meetings and collaborations.
 Täby Park School. C.F. Møller
Facts

Client

Täby Municipality

Address

Täby, Sweden

Size

15504 m²

Year

2018, competition

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Architects

In the proposal the school is located on a prominent central plot in Täby Park. The location is urban, but at the same time interfaces with the landscape in the south.

The goal is to design a building that creates an informal, inviting, playful and educational school that can act as an urban centre and thereby contribute to an active urban environment.

Through its architecture the school has been scaled down to form smaller volumes, thereby giving individual pupils a feeling of belonging in the relatively large building. The building makes a warm and lively impression thanks to its variegated glass and wooden facade. In the transition between building and street a number of places, activities and classrooms are created that can be used both by the school and by the general public. Through its shape and use of materials the school building thus makes for a place of encounter between the city and the park, and the residents of Täby can also experience the school area’s green spaces from the street.

The building features a rational and flexible structure, and the school has a lively and varied look, whilst at the same time being convertible and adaptable to future needs.

Read more

More projects - Education/Landscape

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.