Aarhus Universitetshospital - AUH. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Aarhus Universitetshospital - AUH

Danmarks største sykehusprosjekt, det nye universitetssykehuset i Aarhus, har blitt bygd sammen med eksisterende Aarhus universitetssykehus i Skejby for å skape et samlet sykehuskompleks.
 Aarhus Universitetshospital - AUH. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Byggherre

Region Midtjylland

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

250 000 m² nybygg, 159 000 m² ombygg = 375 000 m², grunnareal: ca. 970 000 m². 797 senger, 43 dialyseplasser, 80 hotellsenger

År

2007-2019

Konkurranse

1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2007

Byggherrerådgiver

NIRAS A/S

Ingeniør

Rambøll, Alectia, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Cubo Arkitekter

Landskap

Schønherr Landskab

Kunstner

Sophia Kalkau, Hanne Nielsen & Birgit Johnsen

Andre samarbeidspartnere

Lohfert & Lohfert

Premiering
  • Building Better Healthcare Award - Best International Design. 2017
  • 1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2007

Den nye sykehusbyen har lik størrelse og utforming som en typisk liten, dansk by, og høyden på bebyggelsen stiger mot midten rundt et høyt landemerke. Det er også Aarhus’ største arbeidsplass. Sykehuskomplekset er inndelt i en rekke kvartaler, gater og torg for å skape et allsidig og levende urbant kvartal, og for å gjøre det enkelt for brukerne å finne veien. Systematisk bruk av kunnskaps- og evidensbasert design har ført til at konseptet «helende arkitektur» har påvirket sykehusets design, fra utformingen av sengeavdelingene til bruken av dagslys og lysinnslipp og måten landskapet og hagene er designet på. Sykehuset er også utformet slik at det på en fleksibel måte kan oppfylle morgendagens krav til teknologi, behandlingsmetoder og arbeidsrutiner.

Komplekset er delt inn i mindre samfunn, som alle har sin egen identitet. Det sikrer en tydelig struktur som er basert på tre elementer: en toetasjes base med behandlingsfunksjoner, avdelinger i fire etasjer over basen, og i midten ligger det sentrale ankomstområdet «Forum», hvor offentlige funksjoner er plassert ved foten av et 13 etasjer høyt sentralt punkt, noe som også gjør det enklere å orientere seg.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.