Universitetssykehus Køge. C.F. Møller. Photo: Rådgivergruppen USK

Universitetssykehus Køge

Universitetssykehus Køge (USK) er en utvidelse av eksisterende Køge Sykehus. Sykehuset får tredoblet areal til 177 000 m². Prosjektet tar utgangspunkt i det eksisterende sykehusets oversiktlige oppbygging rundt et enkelt, overordnet trafikksystem og grønne, uformelle hager og oppholdsrom.
 Universitetssykehus Køge. C.F. Møller. Photo: Rådgivergruppen USK
Fakta

Byggherre

Region Sjælland

Adresse

Køge, Danmark

Omfang

177 000 m² (130000 m² nybygg)

År

2013-2017

Konkurranse

1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2013

Byggherrerådgiver

BASCON

Ingeniør

Rambøll i samarbeid med Alectia og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med CUBO arkitekter og Gehl Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2013

Universitetssykehuset beholder den eksisterende vandrehallen som hovedferdselsåre, og den utvides med fire vertikale transportveier. Hver transportvei har et torg med hver sin hage, noe som gjør det enkelt å orientere seg både for pasienter, pårørende og personale.

Grønne omgivelser, rikelig med dagslys, hager, grønne tak og utsikt er viktige elementer i tanken om helende arkitektur. På den måten forskjønnes det opprinnelige landskapet med den karakteristiske, ringformede skogen som omkranser sykehuset, innsjøer, bekker og beplantning. Og alle de nye rommene har utsikt til landskapet mot vest eller til Køge Bugt.

Byggteknisk utnyttes kvadratmeterne optimalt, blant annet ved å sørge for at etasjearealene kan frigjøres til de primære kliniske funksjonene. Det løses ved å plassere det tekniske anlegget, med strøm, VVS, ventilasjon, brannsikring, med mer, desentralisert ved hvert rom. I tradisjonelle sykehusbygg samles disse sentralt i bygningen. På den måten kan man enkelt endre hvert roms funksjoner, og det gir også et fremtidssikret bygg

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.