Tampere universitetssykehus TAYS. C.F. Møller

Tampere universitetssykehus TAYS

Fleksibel struktur og utvidelse av Tampere universitetssykehus TAYS i Finland gir optimale omgivelser for helbredelse og arbeidsmiljø, og tilpasser seg omgivelsene.
Fakta

Byggherre

TAYS UJO Hospital District management + TAYS POJO Hospital project organization

Adresse

Tampere, Finland

Omfang

170000 m² (170.000 bt m² 75.000 netto m² kliniske arealer + logistikcenter og parkering, samt ombygning af eksisterende bygninger)

År

2021-

Arkitekt

C.F. Møller Architects i sammarbeid med Aihio Architects, Rami Architects, Tähti-Set, UKI Architects, Kontukoski

Premiering
Premiering
  • 1. præmie i konkurrence på organisation/CV. 2020

Prosjektet er en del av masterplanen for det lokale universitetet, det somatiske sykehuset og psykiatrien. Utvidelsen inneholder akutt-, operasjons- og intensivavdeling samt poliklinikk og avdelinger for ulike spesialiseringer. I tillegg etablerer en ny overordnet struktur og wayfinding, som knytter sammen de eksisterende bygningene med de nye via en fordelingsring, en hovedstruktur for hele sykehuset.

Effektiv og helbredende arkitektur

I tillegg til effektivitet, i form av en modulær og standardisert bygningsstruktur som kan tilpasses fremtidige endringer og forbedrer arbeidshverdagen, har det i designen blitt lagt stor vekt på å skape helbredende arkitektur som underbygger et godt arbeidsmiljø og pasientenes velvære. Dette avspeiles i komposisjonen av volumet, som gir optimale dagslysforhold i hele bygningen og en fantastisk utsikt fra sengeavdelingene som er plassert øverst. Designen underbygger også intuitiv og innbydende wayfinding med adskilte ganger for å sikre diskresjon og effektivitet, samt varme materialer som skaper en atmosfære av hjemmekos og privatliv.

Innbydende atmosfære

Den nye sykehusbygningen forholder seg til omgivelsene og de eksisterende sykehusbygningene. For å unngå at utvidelsen oppleves som massiv er den delt opp i mindre volumer med varierende høyde. Denne sammensetningen skaper en innbydende atmosfære for både pasienter, pårørende og ansatte.

Materialene på fasaden viser oppdelingen av bygningen. Behandlingsrom har en taktil og varm fasade med gitterstruktur og åpne glassfasader ved hovedinngangen og venteområdene. Mens sengeavdelingene har hvite, loddrette gavler som er knyttet til den eksisterende sykehusbygningen.

For å skape en innovativ og effektiv struktur er prosjektet utviklet ved hjelp av brukermedvirkning og integrering av internasjonal mønsterpraksis.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.