Coburg Sykehus. C.F. Møller

Coburg Sykehus

Et fremtidsrettet og fleksibelt sykehus i Tyskland skaper ideelle forhold for tverrfaglig samarbeid, digitalisering og medisinsk hjelp med effektiv struktur, gode dagslysforhold og utsikt over grønne omgivelser.
 Coburg Sykehus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Klinikum Coburg GmbH

Adresse

Coburg, Tyskland

Omfang

81 000 m²

År

2021, Konkurranse

Ingeniør

IB Klett & IB Süss

Arkitekt

C.F. Møller Arkitekter i samarbeid med Henn Arkitekter

Landskap

Jühling & Köppl

Andre samarbeidspartnere

HT Hospitaltechnik

Den fleksible og modulære strukturen til det nye bygget for Coburg Hospital er designet for å tilpasse seg fremtidige behov i både digital, teknisk og funksjonell utvikling av helsesektoren, blant annet ved at strukturen uten problemer kan utvides mot vest og sør.

Kjennetegnet for regionen er det grønne og frodige landskapet som arkitekturen er integrert med. Den nye klinikken består av byggemoduler som tross variasjonene i størrelse og høyde danner en horisontalt sammenhengende gruppe. Komposisjonen skaper indre gårdsrom og hager som sikrer både utsyn mot det grønne, gode betingelser for dagslysforhold, naturlig ventilasjon og rekreative oppholdsrom.

Effektiv arbeidsgang og trygg orientering

Ankomsten til det nye bygget for Coburg Hospital skjer via en bred forgård med inngang til en foajé i dobbelthøyde i første etasje, der pasienter og pårørende lett kan orientere seg og ledes videre til ulike kliniske avdelinger og sengeavdelinger via en langsgående innvendig gate. De horisontale, tett forbundne avdelingene skaper også gode forutsetninger for tverrfaglig samarbeid og en effektiv arbeidsgang med korte avstander.

Alle sengeavdelinger er organisert i ringform, der personalfunksjonene ligger i den indre ringen mot gårdsplassen og er knyttet sammen via glassbroer, for å sikre optimal arbeidsgang og fleksibilitet. Sengeavdelingene ligger ytterst, med fremragende utsikt over en grønn takhage og landskapet i alle retninger.

Med et klart og robust logistikkkonsept demonstrerer designet høy grad av romlig kvalitet og en effektiv, standardisert bygningsstruktur for effektiv arbeidsgang og trygg orientering.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.