LMU Universitetshospital Campus Grosshadern. C.F. Møller

LMU Universitetshospital Campus Grosshadern

Masterplan som forvandler en monoton «helsefabrikk» fra 1970-tallet til en variert og grønn sykehusby i menneskelig skala.
 LMU Universitetshospital Campus Grosshadern. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Freistaat Bayern
Bayerisches Staatsministerium für Wissenschaft und Kunst
Staatliches Bauamt München 2
Projektgruppe Neubau Grosshadern H 3.4
Ansp: Philipp Treuheit und Dieter Schuster

Adresse

München, Tyskland

Omfang

140000 m² (Phase 1), 280000 m² Total, ca. 30 ha. Campus

År

2021-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Byggherrerådgiver

Eisenreich. Drechsel. Partner. Architecten
Wöhrdstrasse 91
93059 Regensburg
mail@eisenreich-drechsel.de / eisenreich@eisenreich-drechsel.de
Werner Eisenreich

Ingeniør

Wetzel & von Seht
Klett Ingenieure

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med HENN

Landskap

SINAI Gesellschaft von Landschaftsarchitekten

Andre samarbeidspartnere

HT Hospitaltechnik Planungsgesellschaft
HHP Nord/Ost
Büro Heinekamp

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Grosshadern Campus er en del av Ludwig Maximillian universitetssykehus (LMU) i München, som både nasjonalt og internasjonalt er blant de ledende medisinske institusjonene. Den nye campusen består av seks nye kliniske sentre, og den er det største offentlige byggeprosjektet i Bayern siden det opprinnelige sykehuset ble bygd på 1970-tallet. Den første delen av byggefasen i dette enorme prosjektet inkluderer realisering av tre klinikker – hjerte-lunge-senter, det vaskulære senteret og det onkologiske senteret – samt et nytt diagnostisk senter, som totalt omfatter cirka 140.000 m2 brutto etasjeareal. Denne innledende fasen utgjør cirka 60 % av det nye sykehusets totale omfang, og det finansieres av den tyske delstaten Bayern med rundt en million euro. Et sentralt element i designet er en park med rehabiliterende kvaliteter, som også fungerer som møtested for pasienter, personale og pårørende. Parken, som er stedets lunge, er flettet sammen med en ny indre gate, som er kompleksets logiske hjerte, noe som sikrer høy oppholdskvalitet og gjør masterplanen unik.

Humant og helende

Ved å beplante takene langs den indre gaten og inkludere tallrike terrasser og hager i bygningens indre, er naturens elementer systematisk ført inn i sykehusets kjernestruktur. Landskapskonseptet skal skape variasjoner i steder og stemninger samt trivsel og rekonvalesens for pasientene. Denne tanken er i tråd med grunnprinsippet for dagens healthcare-arkitektur, som har fokus på mennesket.

Det eksisterende høyhuset skal rives gradvis for å skape plass til en sammenhengende og tilgjengelig klynge av bygninger. Klyngens lavere profil forvandler den eksisterende monotone «helsefabrikken» til en variert, urban og human silhuett. Masterplanen har fokus på korte avstander, enkel orientering og en attraktiv design. Den modulære strukturen gjør det enkelt å utvide ved behov, og sørger for at campus får høy grad av fleksibilitet og bærekraft. Et romslig ankomstområde, med et atrium badet i dagslys, tilfører kvalitet og et karakteristisk samlingspunkt til det nye campusområdet.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.