Ny Retspsykiatri Sct. Hans. C.F. Møller

Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Prosjektet er inspirert av områdets visjon for psykiatrien, som setter pasienten står i fokus, samt av den naturskjønne beliggenheten på en 400 mål stor tomt med utsikt over Roskilde Fjord. Med utgangspunkt i stedets kvaliteter har formålet vært å skape et bygg som forener de helbredende og sikkerhetsmessige aspektene og dekker den enkelte pasients varierende behov.
 Ny Retspsykiatri Sct. Hans. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Region Hovedstadens Psykiatri

Adresse

Roskilde, Danmark

Omfang

25 000 m²

År

2012-2013

Konkurranse

Delt 1. premie i konkurranse (fase 1)

Ingeniør

Alectia, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med EFFEKT

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Aggebo & Henriksen (Kunstneriske konsulenter)

Premiering
Premiering
  • Delt 1. premie i konkurranse (fase 1)

Det grunnleggende konseptet er et bygg basert på enkle arkitektoniske former og med en terrassert layout som gjør det mulig å variere og forskyve de enkelte delene av bygningen slik at alle integreres i landskapet på en fin måte. Det er ikke behov for en sikkerhetsmur rundt bygningene – sikkerheten er integrert i formen på bygningen, som er tegnet som en krans rundt et stort indre, grønt landskap. Store vinduer på yttersiden inviterer fjordutsikten inn.

Målet har vært å skape et hjemlig miljø med en varm atmosfære fremfor et institusjonsmiljø, blant annet gjennom materialvalg og et variert tilbud av fasiliteter. Pasientene kan fritt velge hvor mye privatliv de ønsker – helt fra beskyttede områder innendørs med maksimal ro til mer livlige og sosiale fellesområder.

Kontakten med det vakre landskaper er avgjørende for de helbredende sidene ved prosjektet. En gangsti i sirkel fungerer som viktigste forbindelse mellom sengeposter, hovedinngang og fellesrom, og er en opplevelse i seg selv.

Fokus på en differensiert behandling for den enkelte pasient går hånd i hånd med målet om å skape en best mulig arbeidsplass for medarbeiderne.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.