Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller

Hamburg Herzzentrum UHZ

UHZ Heart Centre er en del av masterplanen for å utvikle Eppendorf-klinikken til ett av Europas mest moderne sykehus. Den inneholder et komplekst program med nødhjelp, operasjonssaler, dagklinikker og både intensivavdeling og vanlige sengeposter.
 Hamburg Herzzentrum UHZ. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

70000 m² - 43.300 m² kliniker/8.200 m² källare/18.000 m² parkering

År

2017

Byggherrerådgiver

D&K drost consult GmbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Henn

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 2. premie i international arkitektkonkurranse. 2017

Bygningens volum er holdt i tråd med den urbane planens mål om en ny og tydelig grønn boulevard som skal bli fremtidens ryggrad for hele klinikkens struktur. Det utvendige volumet som er definert i planene, har fått liv og blitt forfinet med en rekke inntrukne deler og utskjæringer som skaper en innbydende hovedinngang og grønne terrasser utendørs i nærheten av avdelingene.

Interiøret er designet som en kontrast til den monolittiske mursteinsfasaden. Det har en varm og hjemmekoselig atmosfære med trepanel, høye tak og rikelig med dagslys som kommer inn via store terrasserte og beplantede gårdsplasser. Alle pasientrom har utsikt over utsiden, og avdelingenes fleksible utforming muliggjør effektiv drift samtidig som den sikrer nærhet mellom personell og pasienter.

Bygningens funksjonelle program er delt inn i lag på en logisk måte for å sikre fleksibilitet, problemfri flyt og intuitiv navigasjon for personell, pasienter og pårørende. På gateplan ligger dagavdelinger og nødhjelp, og i andre etasje ligger operasjonssaler og intensivavdelinger. De øvrige etasjene, med vanlige avdelinger, er utformet rundt en innovativ midtre kjerne som inneholder vertikal sirkulasjon og to spesialområder for pasientsalonger og personellnav. Disse ligger nær hverandre, men danner likevel separate enheter over flere etasjer.

På den måten kan team fra ulike avdelinger møtes i rolige og åpne områder bak kulissene, mens pasienter og pårørende kan slappe av i lyse og vennlige fleretasjes rom, i et miljø som reduserer stress i samsvar med prinsippene for helende arkitektur.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.