Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Tolworth Hospital

Det nye psykiatriske sykehuset for fondet South West London and St. George’s NHS Mental Health i Tolworth i London tar utgangspunkt i fondets krav til topp moderne fasiliteter, og samtidig er det utformet med terapeutiske og trygge omgivelser som både oppfyller dagens og fremtidens behov.
 Tolworth Hospital. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

South West London og St. George’s Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

17 607 m², 111 voksne senger og 38 barn- og enkeltsenger

År

2012-2022

Konkurranse

1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Ingeniør

Arup (SMEP og byggteknikk)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Prosjektleder: Appleyard & Trew Branningeniør: Trenton Fire QS: Gardiner & Theobald Transportkonsulent: Motion Kommunikasjon: Cascade Communications Planleggingsrådgiver: Montague Evans

Premiering
Premiering
  • 1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Sykehusets utforming er utviklet med utgangspunkt i mange år med kunnskapsbaserte undersøkelser og i samråd med brukere og interessenter.

Sykehusavdelingene er organisert rundt ulike hager, noe som gir direkte tilgang til naturen og frisk luft, samtidig som de andre bygningene får gårdsrommene til å føles trygge. Arkitekturen er utformet for å gjøre omgivelsene mindre institusjonaliserte, der det er mulig. God utsikt, dempet lydnivå, rikelig med dagslys, naturlig ventilasjon og adgang til grønne rom har vært fokuset for utformingen av sykehuset.

Det nye sykehuset blir overdratt i faser, og når hele prosjektet er ferdig, vil det inneholde avdelinger for eldre, voksne og unge, samt spesialistavdelinger for voksne, akuttavdeling for eldre, en OCD/BDD-avdeling og psykiatriske fasiliteter for barn og ungdom. I tillegg til de nye sengeavdelingene rommer sykehuset også ambulante behandlingsfunksjoner, undervisnings- og seminarfasiliteter og ulike støttefasiliteter.

Mens typen av sykdommer og behandlingsmetoder varierer, viser stadig flere resultater at omgivelser som er designet for å hjelpe pasientene, bidrar til deres helse.

C.F. Møller Architects arbeider med å bruke kunnskapsbasert design og innovasjon for å fremme optimale, terapeutiske miljøer for pasienter og ansatte.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.