Køge Sykehus, Sykehus Øst. C.F. Møller. Photo: Jan Kofod Winther

Køge Sykehus, Sykehus Øst

Sykehuset er plassert midt på en bar slette. Ved nyoppføringen på 1980-tallet skulle det skape sin egen identitet uten å forholde seg spesielt til stedet. Derfor fikk Køge Sygehus, tidligere Roskilde Amts Sygehus i Køge, sitt eget landskapsrom. Man skapte en stor eiketrelysning.
 Køge Sykehus, Sykehus Øst. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Region Sjælland

Adresse

Køge, Danmark

Omfang

57 000 m², 285 senger

År

1981-1988

Konkurranse

1. premie i innbudt konkurranse. 1981

Ingeniør

Rambøll, Alectia, Grontmij | Carl Bro

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i innbudt konkurranse. 1981

Sykehuset har en klar og oversiktlig oppbygging. Utvendig er sykehuset omkranset av den karakteristiske ringformede skogen. Skogen definerer bygget tydelig i forhold til omgivelsene. Innvendig er sykehuset bygd opp rundt to-etasjes gjennomgående foajéer. Derfra har man tilgang til sengeavdelinger og behandlingsfløyer. Den gjennomskuelige strukturen og det lave bygget, siden hele sykehuset er i to etasjer, gjør det enkelt å finne frem for pasienter, personell og besøkende. Innimellom bygningene inviterer uhøytidelige og imøtekommende gårds- og hagerom til utendørsopphold.

Fire kunstnere, Ib Geertzen, Paul Gadegaard, Albert Mertz og Jørn Larsen, har utsmykket den lange foajéen med markante kunstverk. De form- og fargerike bidragene gjør "hovedstrøket" til et levende og opplevelsesrikt sted å være.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.