Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale

Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen

Mer nøyaktig og effektiv behandling, blant annet gjennom større fokus på undersøkelse av pasienter slik at de raskt kan overføres til riktig avdeling.
 Mottaksklinikk på Haukeland Universitetssykehus, Bergen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Helse Bergen HF

Adresse

Bergen, Norge

Omfang

7 320 m²

År

2010-2018

Byggherrerådgiver

prosjektleder Terje Sørensen

Entreprenør

Åsane byggmesterforretning AS

Ingeniør

Norconsult AS (RIV, RIE, RIA, RIBFY), Rambøll (RIB), Cowi (RIBR)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Interiør: Design og Innredning

Prosjektet omfatter ut- og ombygging av sykehusets eksisterende akuttmottak samt en ny førsteetasje med 43 sengeplasser for opptil 72 timers opphold.

Generelt har formålet vært å skape tydelig atskilte pasient- og personalstrømmer, deriblant en såkalt akuttakse med en direkte linje mellom helikopter- og ambulanseankomst og åtte behandlingsplasser for hardt skadde pasienter.

Arbeidet omfatter 24 nye behandlingsrom for kirurgiske og medisinske pasienter (deriblant åtte integrerte observasjonsplasser), en avdeling med 20 senger for kortvarige opphold og en radiologisk enhet som tilbyr tjenester 24/7 for hele sykehuset, med CT-skanner, røntgen og avansert ultralyd.

Den nye førsteetasjen med 43 sengeplasser for opptil 72 timers opphold er organisert rundt to overbygde lysgårder med glasstak, som sikrer lys og utsyn. Sengeplassene er en blanding av enkeltrom og flersengsrom, og er organisert i fem avdelinger med 8-9 pasienter hver. De to lysgårdene integrerer åpne arbeidsområder for personalet.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.