Brønderslev Sundhedshus. C.F. Møller. Photo: Anders Sune Berg

Brønderslev Sundhedshus

Region Nordjylland ønsker å tiltrekke seg flere leger. Et av satsingsområdene i regionen er en rekke helsehus som skal danne ramme rundt unike helsefaglige fellesskap og gjøre hverdagen enklere for innbyggerne i området. Det nyeste er Brønderslevs nye 5000 m² store helsehus tegnet av C.F. Møller, som nettopp er oppført på en tomt ved nordgrensen til byen.
 Brønderslev Sundhedshus. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Byggherre

Brønderslev Sundhedshus I/S (Region Nordjylland og Brønderslev Kommune)

Adresse

Brønderslev, Danmark

Omfang

5 000 m² hus, 3,4 ha grund

År

2012-2015

Konkurranse

Seier i tilbudskonkurranse. 2012

Byggherrerådgiver

C.F. Møller i samarbeid med MOE

Entreprenør

HP Byg A/S

Ingeniør

COWI

Arkitekt

Design: C.F. Møller Architects, Projektering: KPF Arkitekter

Landskap

Design: C.F. Møller Architects, Projektering: KPF Arkitekter

Premiering
Premiering
  • Seier i tilbudskonkurranse. 2012

Huset omfatter både kommunale og regionale tilbud, og i tillegg til å være arbeidsplass for praktiserende leger, vil det også huse fire spesialleger og flere av Brønderslev kommunes helse- og rehabiliteringsfunksjoner. Til sistnevnte formål er det bygget fire treningssaler. Region Nordjylland leier ut de øvrige ca. 3000 m2 med ca. 57 klinikkrom til allmennpraktiserende leger og spesialister. Husets fellesfasiliteter omfatter resepsjon, kafé samt garderober og takterrasse for personalet.

Fra det sentrale inngangspartiet er det atkomst til henholdsvis den østlige regiondelen og den vestlige kommunale delen, som begge er organisert rundt et indre gårdsrom som sørger for luft og lys til interiørene i det to etasjer høye helsehuset. Utvendig er huset kledd med hardt brent skjermtegl som uttrykksmessig glir godt inn i det åpne landskapet, kombinert med presise fasadeutskjæringer som gir det enkle formatet et raffinert preg.

Når det gjelder energi og bærekraft, innfrir det nye helsehuset de mest ambisiøse målsettinger: Bygningen er sertifisert DGNB-DK sølv, og oppfyller energiklasse 2020. Byggeprosjektet er Brønderslev kommunes første med dansk bærekraftsertifisering.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.