Hvidovre Hospital – Sengeposter. C.F. Møller. Photo: Thomas Hommelgaard

Hvidovre Hospital – Sengeposter

I sammenheng med et nyt sengeavdelingsprosjekt på Hvidovre Sykehus får sykehuset 90 nye pasientrom som skal optimalisere mulighetene for hva en sengepost kan. Resultatet gir bedre forhold og vil gi en merverdi til opplevelsen av sengeposten ved Hvidovre – ikke bare for pasienter, men også for ansatte og pårørende.
 Hvidovre Hospital – Sengeposter. C.F. Møller. Photo: Thomas Hommelgaard
Fakta

Byggherre

Regionhovedstaden v. Amager og Hvidovre Hospitaler

Adresse

Hvidovre, Danmark

Omfang

90 pasientrom på 22,9-23,6m²

År

2014-2016

Byggherrerådgiver

Cowi

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Et sentralt formål med ombyggingen av sengepostene er at firesengsrommene skal bygges om til pasientrom med plass til en til to pasienter. Rommene skal innredes til en enkelt pasient med plass til pårørende som ønsker å overnatte, men de skal også kunne brukes til to pasienter. Det gjør rommene fleksible i forhold til antall innlagte pasienter.

De nye pasientrommene skal innredes med lyse og varme farger som skal gjøre det kliniske miljøet mer hjemmekoselig. Flere nye tekniske installasjoner skal samtidig gjøre livet enklere for pasientene. Blant annet hev-senk-toaletter og spesielle vinduer som gir utsikt mot gangen, men som også er designet slik at pasienten kan gjøre vinduet matt ved å trykke på en knapp, hvis man ønsker privatliv.

Den fremtidige ombyggingen av sengeposten ved Hvidovre sykehus er en del av Kvalitetsfondsprosjektet Nyt Hospital Hvidovre. Prosjektet inkluderer også ombygging av poliklinikker og en utvidelse av sykehuset med 30 000 m² nybygg.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.