TrygFondens Familiehus. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm

TrygFondens Familiehus

Familiehuset er et pasienthotell for familier til alvorlig syke barn som er innlagt på Det Nye Universitetshospital i Aarhus så lenge at de får problemer med å få privatlivet til å fungere.
 TrygFondens Familiehus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Region Midtjylland

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1 400 m² - 12 familierom

År

2009-2012

Arkitekt

Rådgivergruppen DNU

Landskap

Rådgivergruppen DNU

Andre samarbeidspartnere

Trygfonden De små glæders Legat

Bygningen har blitt til på bakgrunn av mange engasjerte brukerintervjuer, og idéen har vært å tilby et mentalt frirom for familiene. Brukerne har ønsket seg et sted med en nærmest sommerhuslignende atmosfære.

Huset er lagt i en lysning i den nyplantede blandingsskogen nord for sykehuset. Huset er bevisst lagt til den andre siden av sykehusringveien slik at familienes privatliv er atskilt fra sykehushverdagen, men likevel i gangavstand fra barneavdelingen. Avstemt etter plasseringen i det grønne har familiehuset fasader i eikelister, også et markant annerledes uttrykk enn sykehusets røde tegl.

Husets runde form er valgt fordi den egner seg perfekt til å skape rom som både gir familiene mulighet til å søke privatlivet med tid til ettertanke og rom som gjør at man kan dele gleder og sorger med fellesskapet. Leilighetene, altså det private rom, er lagt i sirkelens ytterkant. Alle har utsikt til skogen og dyrelivet fra et stort oppholdsrom med panoramautsikt og fra en avskjermet terrasse. Alle leiligheter har eget tekjøkken. Et indre, grønt gårdsrom er samlende. Store glasspartier åpner huset mot gårdshagen med lekeplass midt i det grønne. I forbindelse med gårdshagen ligger dessuten et stort felleskjøkken og en tilstøtende peisestue med utsikt til gårdshagen. Andre samlende fellesfasiliteter er skole- og datarom, leke-, mosjons- og musikkrom.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.