Sygehus Vendsyssel - utbygging og renovering. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Sygehus Vendsyssel - utbygging og renovering

Oppgaven med Sygehus Vendsyssel i Hjørring inkluderer utbygging og renovering, der skal styrke sykehusets samlede arkitektoniske identitet og integrere bygning og landskap ved hjelp av blant annet en barneoase på taket.
 Sygehus Vendsyssel - utbygging og renovering. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Byggherre

Region Nordjylland

Adresse

Hjørring, Danmark

Omfang

14 000 m² nybygg, 11.000 m² ombygning

År

2014-2019

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2014

Byggherrerådgiver

COWI

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2014

Oppgaven inkluderer totalrådgivning for oppføring av nytt behandlingsbygg, kvinne-barn-hus og utarbeidelse av en helhetsplan for utbygging og renovering av Sygehus Vendsyssel i Hjørring. Den nye bygningen vil ha lavenergiklasse 2020, og det forventes at den blir sertifisert som DGNB-DK Gull.

Forslagets lukkede form rundt store, lyse gårdsrom, med god og oversiktlig fordelingsstruktur til de enkelte behandlingsområdene og en rundgang som gir fleksibilitet til overlapping mellom tilstøtende funksjoner, skaper logisk og selvforklarende wayfinding og effektive, funksjonelle sammenhenger.

Den enkle og karakterfulle arkitekturen med solide materialer kombineres med en sterk landskapsvisjon av sammenhengende uterom i beplantning, belegning og drenering for å utnytte mulighetene i helende arkitektur. Et helt spesielt trekk er disponeringen av barneavdelingen i 4. etasje med en innrammet og skjermet lekeplass som en grønn oase på taket.

Valget av mørk teglstein på de to nederste etasjene og den elegante utformingen av 4. etasje/takhage med lette glassfasader og en espalier av metallprofiler er i fint samspill med både proporsjoner og materialer i forhold til de andre bygningene.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.