Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages

Städtisches Klinikum Braunschweig

Utvidelsen og moderniseringen av Städtisches Klinikum Braunschweig (Braunschweigs offentlige sykehus) kombinerer en ny bygning, et tilbygg og en eksisterende bygning i et nytt og ombygd kompleks.
 Städtisches Klinikum Braunschweig. C.F. Møller. Photo: bloomimages
Fakta

Byggherre

Städtisches Klinikum Braunschweig GmbH

Adresse

Braunschweig, Tyskland

Omfang

86 700 m² fordelt på 44.900 m² nybygg og 41.800 m² ombygging

År

2017-2023

Ingeniør

ArGe SBI/Klett Ingenieure, ahw-ingenieure, HHP-Nord-Ost

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med HENN

Landskap

SINAI

Andre samarbeidspartnere

HT Hospitaltechnik, Müller BBM

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Komplekset, som ligger i Salzdahlumer Straße sør-øst i byen, er organisert rundt en offentlig gangvei som kobler sammen alle funksjoner og arkitektoniske strukturer. Den innvendige gaten, som også kalles «magistrale» (hovedgjennomfartsåre), kobler dagens sykehus sammen med den nye bygningen og tilbygget. Den blir hovedfartsåren til sykehusklyngen og går fra den nye inngangen i sør til sideveien Fichtengrund og akuttavdelingen i nord. Hovedgjennomfartsåren fungerer som en «ryggrad» som, ved hjelp av naturlig lys, utsikt mot grønne gårdsrom og romslige fellesarealer, skaper en godt system slik at både pasienter og besøkende kan orientere seg.

En ny og elegant ankomstbygning, inkludert et ankomstområde, danner en representativ entré som fullender reorganiseringen av bygningskomplekset i Salzdahlumer Straße.

Det nå redesignede, nybygde og omstrukturerte området henter funksjoner fra sykehustomten (Holwedestraße) og kapasitet fra St.-Vinzenz-Krankenhaus (øst for Braunschweig), som ble stengt allerede sent i 2016. Det fjerde anlegget i Cellerstraße, nord i byen, er fortsatt i drift, noe som fører til at det tilbys optimaliserte medisinske tjenester fra to sykehus, nord og sør-øst for sentrum.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.