Springfield University Hospital, psykiatri. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Springfield University Hospital, psykiatri

Springfield universitetssykehus er basert på konseptet «evidensbasert arkitektur» for å gi terapeutiske omgivelser for pasienter og for å sikre trivselen for ansatte og besøkende.
 Springfield University Hospital, psykiatri. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Byggherre

South West London and St. George's Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

34 300 m² inkludert parkeringsplasser, 133 voksne senger

År

2012-2023

Konkurranse

1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Byggherrerådgiver

Appleyard & Trew

Entreprenør

Sir Robert McAlpine

Ingeniør

Arup, Walsh, Trenton Fire

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Gardiner Theobald, Montagu Evans, Sterling Foodservice Consultancy

Premiering
Premiering
  • European Healthcare Award - Highly Commended. 2023
  • Hospitalconcepts Award - Winner. 2023
  • Vinner av Design in Mental Health Award Project of the Year - New Build UK. 2023
  • Vinner av Building Better Healthcare Award i kategorien Best External Environment Project. 2022
  • 1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Springfield universitetssykehus, som yter psykatriske helsetjenster, er plassert midt i et 330 mål stortrenovert område. Her har C.F. Møller Architects vært rådgiver for NHS Trust under planleggingsfasen av designet for det omkringliggende boligområdet, det urbane designet rundt sykehuset samt konvertering av den tidligere golfbanen til en ny offentlig park.

Sykehuset består av to unike bygninger, og omfatter nybyggede psykiatriske helseinstitusjoner, med en rekke avdelinger for voksne, poliklinikker for voksne og barn, rehabiliteringsklinikk til undervisningsfasiliteter og støttetjenester. Sykehusbygningene rommer også butikker i tillegg til et parkeringshus over flere etasjer. Disse fasilitetene kan brukes av både sykehuset og beboerne i boligområdene som blir utviklet rundt sykehuset.

Dagslys og hager

Sykehuset er designet med fokuspå å skape et ikke-institusjonelt miljø med god utforming og akustikk, rikelig med dagslys, naturlig ventilasjon og tilgang til hager og uteområder. Ambisjonen er å skape et beroligende og trygt miljø samt gode arbeidsforhold for de ansatte.

Utformingen har åpne planområder sentralt i hver avdeling som bidrar til å skape et lyst og luftig miljø, med sterke visuelle og fysiske forbindelser til tilstøtende utvendige gårdsplasser. Utformingene gir enkel oversikt over inngangen til avdelingen og til de fleste pasientområder. Utformingen har hatt som mål å eliminere blindsoner i den grad det er mulig.

Rommene og de sentrale korridorene har både faste og flyttbare møbler, med en rekke sitteområder for avslapning og sosialisering.

Fasadene og de eksterne elementene er laget av robuste kvalitetsmaterialer som har blitt valgt på grunn av kompatibilitet, skjønnhet, slitestyrke og bærekraft, og med et fokus på miljøpåvirkningen og kostnaden gjennom materialenes levetid. Tofarget murverk er hovedmaterialet i bygningene, noe som passer kontekstuelt til de fredede bygningene i nærheten.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.