Springfield Hospital. C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio

Springfield Hospital

Springfield universitetssykehus er basert på konseptet «evidensbasert arkitektur» for å tilby terapeutiske omgivelser for pasienter og for å sikre trivselen for ansatte og besøkende.
 Springfield Hospital. C.F. Møller. Photo: Pavel Vavilov Studio
Fakta

Byggherre

South West London and St. George's Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

34300 m² inkludert parkeringsplasser, 133 voksne senger

År

2012-2022

Konkurranse

1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Entreprenør

Sir Robert McAlpine

Ingeniør

Arup, Walsh, Trenton Fire

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Project Manager: Appleyard & Trew
Cost management services: Gardiner Theobald
Planning Consultant: Montagu Evans
Catering Consultant: Sterling Foodservice Consultancy

Premiering
Premiering
  • 1. premie i dialogkonkurranse. 2012

Springfield universitetssykehus er plassert midt i et 330 mål stort regenereringsområde. Her har C.F. Møller Architects vært rådgiver for NHS Trust under planleggingsfasen av designet for det omkringliggende boligområdet, det urbane designet rundt sykehuset samt konvertering av den tidligere golfbanen til en ny offentlig park.

Sykehuset består av to unike bygninger, som har alt fra avdelinger for voksne, poliklinikker for voksne og barn og Recovery College til undervisningsfasiliteter og støttetjenester. Sykehusbygningene rommer også butikker i tillegg til et parkeringshus over flere etasjer. Disse fasilitetene kan brukes av både sykehuset og beboerne i boligområdene som blir utviklet rundt sykehuset.

Dagslys og hager

Det har vært et designfokus på å skape et ikke-institusjonelt miljø med god utforming og akustikk, rikelig med dagslys, naturlig ventilasjon og tilgang til hager og uteområder. Ambisjonen er å skape et beroligende og trygt miljø samt optimale arbeidsforhold for de ansatte.

Designet har åpne planområder sentralt i hver avdeling som bidrar til å skape et lyst og luftig miljø, med sterke visuelle og fysiske forbindelser til tilstøtende utvendige gårdsplasser. Utformingene gir enkel oversikt over inngangen til avdelingen og til de fleste pasientområder. Designet har hatt som mål å eliminere blindsoner i den grad det er mulig.

Rommene og de sentrale korridorene har både faste og flyttbare møbler, med en rekke sitteområder for avslapning og sosialisering.

Fasadene og de eksterne elementene er laget av robuste kvalitetsmaterialer som har blitt valgt på grunn av kompatibilitet, skjønnhet, slitestyrke og bærekraft, og med et fokus på miljøpåvirkningen og kostnaden gjennom materialenes levetid. Tofarget murverk er hovedmaterialet i bygningene, noe som passer kontekstuelt til de fredede bygningene i nærheten.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.